Rusi a Indovia budú spoločne vyrábať vrtuľníky

07.01.2013 Celý región

Moskva 7. januára (TASR) - Ruská holdingová spoločnosť Vertolety Rossii a indická firma Elcom Systems Private Limited vytvoria spoločný podnik na montáž helikoptér Mi a Ka. Partneri podpísali zmluvu počas nedávnej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina v Indii.

Internetový portál Hlas Ruska ďalej informuje, že v spoločnom podniku sa budú najprv vyrábať kľúčové agregáty a diely na vrtuľníky a neskôr sa začne aj ich montáž. V blízkej budúcnosti by sa mal stať spoločný podnik základňou pre ruské high-tech vrtuľníkové produkty v Indii.

Existujúca infraštruktúra servisných stredísk geograficky zodpovedá predaju výrobkov spoločnosti Vertolety Rossii. V Šardže (Spojené arabské emiráty) pôsobí spoločný podnik International RotorCraft Services. Zameriava sa na údržbu a vrtuľníkov ruskej výroby. Servisné strediská holdingu sa nachádzajú takmer vo všetkých krajinách Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ). V juhovýchodnej Ázii už fungujú alebo sa vytvárajú servisné strediská a tak je to aj v strednej a južnej Afrike a v Latinskej Amerike.

Portál na inom mieste informuje, že perspektívy presadenia sa ruských polyfunkčných stíhačiek Su-35S na čínskom trhu vojenskí odborníci hodnotia ako veľmi vysoké.

V súčasnosti už existuje medzi Ruskom a Čínou principiálna dohoda o dodávkach 24 lietadiel Su-35S.

Mnohí ruskí odborníci považujú rozhodnutie o predaji 24 lietadiel Číne za chybné. Obávajú sa, že Peking za pomerne lacný peniaz získa prístup k ich odkopírovaniu, ako to bolo v prípade Su27SK.
 

Vyberte región